About

Блогъри от всички страни, обявявайте се! Манифестите ни са колкото сходни – да бъдем себе си и да даваме на другите това, което може би търсят, но не могат да намерят. А може би не търсят, но току-виж се запалят по него, след като ни прочетат поредния пост.

Баджът ми за Конференцията на европейските бирени блогъри

Баджът ми за Конференцията на европейските бирени блогъри

Въпреки че започнах този блог като онлайн-архив на свои хард-копи публикации и ефирни преживелици, в един момент името престана да казва всичко. Връзките между любимите ми занимания понякога ме изумяват и мен самия – както стана след като едва ли не се оказах пророк и в книгата си „Езикът на бирата“. и в паралелните ми лекции „Джаз и бира“ изнасяни на белгийски и френски фестивали. Ако сте следили блога – знаете, че става дума за реализираната за 40-та годишнина на албума на Майлз „Bitches Brew“ едноименна бира, която за по-сигурно отлежава още малко преди да й намеря подходящ повод за дегустация.

Наскоро Съюзът на пивоварите събра неколцината пишещи за бира в България и ми стана много приятно да видя толкова много млади хора, запалени от идеята за една достойна бирена България, напук на другата. Надявам се и самите пивовари да си дават сметка, че The Taste of Bulgaria е много повече от един добър слоуган, особено ако е върху уникална бира, какъвто бе случаят с Резерва 2011. Жалко, че бе само върху стандартните капачки на ПЕТ-бутилката от 1 л, някакси далечна от идеята за ексклузивност.

Но екслклузивни или не, блоговете са тук, там и навсякъде и след връщането ми от Европейската конференция на бирените блогъри в Лийдс със сигурност ще има какво още да споделям. Както и от фестивала Джаз под ябълковите дървета непосредствено преди това. Или от Панаира на стридата, кавата от Пенедес или нещо, което ми мине през сетивата. Оставям ви с пореден подкаст, започващ със заглавното парче от новия албум на приятеля ни Роберто Фонсека. Много е подходящо за случая – Yo. Слушайте го тук:j0407

Ваш: Людмил Фотев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s