Олимпизъм и бира

В нощта след първия ден на Олимпийските игри в Лондон в студиото на Нощен Хоризонт по покана на водещия Мая Данчева сме заедно с добрите ми приятели Ивана

Ивана и Жора влизат в Студиен комплекс 10АБ (на пулта - А.Манукян)

Ивана и Жора влизат в Студиен комплекс 10АБ (на пулта – А.Манукян)

Радомирова – Главен секретар на Съюза на пивоварите и Георги Гълов, Зиц-председател на Бирената партия. Eто и horbir – подкаст от разговора ни, където става дума и за рекорди, и за здраве, и за спортни инициативи. Но и за тенденции – от изначалната успешна приватизация на сектора, през новите предложения към различните вкусове до бъдещето на бирата с въпрос кое е по-важно: количеството или качеството.

Както е видно от снимките,

Предметът на разговора - дегустиране с удоволствие и мярка

Предметът на разговора – дегустиране с удоволствие и мярка

дегустационното студио е пълно с едни от най-добрите белгийски бири, немислими допреди година да бъдат открити в България извън приемите на Белгийското посолство. Може би е назрял моментът за откриване на бирено – ако не посолство, то поне консулство. Въпросите на слушателите от цялата страна и молбата да остана повече от отредените два часа показаха, че българите все повече се интересуват какво пият като бира. Олимпийският пратеник на Хоризонт също стана част от дискусията с наблюденията си за отражението на събитието, спонсорирано от компания за газирани напитки и верига за бързо хранене.

Финалът на предаването - сн.А.Манукян

Финалът на предаването – сн.А.Манукян

Единодушно бе признато уникалното явление „Бирена партия“ – единствената в последните 20 години, която не си загуби електората и уважението, без да излъже гласуващите й доверие. Ако в някакъв смисъл олимпийският дух остава запазен в българските и световните условия на краен меркантилизъм, един от възможните му изразители е именно…Бирената партия, подкрепена от усилията на производители, вносители и най-вече членска маса/бар/гардън парти или както в конкретния случай, дегустационно студио, невъзможно без любезното съдействие на баща и дъщеря Соколови, официални представители у нас на Линдеманс, Делириум тременс и Шиме (за протокола: Водещият Мая Данчева устоя докрая на изкушението Chimay).

Advertisements
Публикувано на бира, книга, партия, политика, радио и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s