Два концерта, една цел

Слушайте подкаста j+1022 с втората част от разговора ни с Нилс Петер Молвер,

23 октомври, НПМ на живо

докато четете тази антиутопия.

Два концерта, една цел. Някои от нас помнят тези лозунги за едната цел на двата конгреса на двете братски партии. На останалите, пред вид избора на мнозинството, им предстои да свикват.

Ето и извадки от официалните комюникета.

София, 22 октомври:

„Партията на Американските Труженици Музиканти проведе своя Първи конгрес в България след близо 35-годишно чакане на подходяща възможност. Това сподели пред хилядата свои привърженици, ширещи се в Голямата Зала на ККЦ, Идеологът на Пикасо-китарата и Лидер на движението за рециклиране на оркестриони др. Пат М.

Пат Матини на бис

С дълги и продължителни аплодисменти бяха посрещнати основополагащите тезиси, влезли в историята като „Въпроси и отговори”. Гренадирското попълнение в партията на ПАТМ, призвано да развива правилната линия в низините, поддържаше вярата на симпатизантите в светлото бъдеще, споделяно вече и от други братски формации, като Звездата на Моренте („Намери ме в мечтите си”) или посветена на заслужилите другари Шивачи („Джеймс”). За изненада на присъстващите другарки и другари не бе прочетена нито една  страница от последния том от събраните съчинения, съдържащи индивидуален прочит на класиците на Бръмбаризма и Симонизма-Гарфънкелизма. Въпреки това, изправена на крака, партийната маса получи възможност да се снима за спомен с финалния лозунг „Идваш ли с мен”, известен и от Варшавската му договорка с др.Йопекова, но в случая превърнат в своеобразна кулминация на ударничеството като широка подкрепа от Органа на ПАТМ.

София, 23 октомври:

„В партийния Клуб на Живите Софиянци се проведе Първия конгрес на Норвежката Партия на Музиката. Генералният секретар и основател на Новия Електро-Импровизационен Интернационал изнесе доклад, очертаващ основите на движението и главните насоки за овладяване на Бабуинските Луни. Известен с характерните си ерове в ре-волюционното движение и като съратник на Камарад Зазу от френската съпротива на мулти-национализма, видният гост от север нееднократно бе изтъквал българския принос в духовното си израстване (др.Папазов, не Начо) и достигането на специфичната си гласност (колектив Евин, не плаж). Привидно спокойната тръба призоваваща в изгрева работничеството, достигаше крешчендни висини в тежката металургична борба за справедливост, която благодарение на лъкатушния досег на чувствителните струни връщаше дори след залеза тъмносинята надежда. От широкоекранното агит-табло зад трибуната, сподвижниците на събитието получиха възможност да се запознаят с постиженията на НПМ-тройката в животрептящи цветове предимно в черно-белия и червения

Нилс Петер Молвер трио на бис

спектър. Надминал и най-смелите очаквания на организаторите си, напомнящи че „некупуването на билети е престъпление срещу добрия вкус”, конгресът завърши в приповдигната атмосфера с бурни и нестихващи ръкопляскания.”

Advertisements
Публикувано на джаз, концерт, музика, партия, политика, радио и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Два концерта, една цел

  1. Rumi каза:

    Специални благодарности от фракцията на Доволно Жужащите Арно Знайни Плюсове 🙂

  2. Pingback: Спомени от бъдещето или (най/не)земните звуци | Ludmiljazz's Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s